Van Woensel Woningbouw

Van Woensel Woningbouw

Onze firma is een echt familiebedrijf dat al gedurende 4 generaties overgaat van vader op zoon. Onze grootvader Emiel Van Woensel is in 1948 gestart met een kleine firma uit de grond te stampen. Al snel gingen zijn twee zonen Jul en Walter met hem mee naar de werf om het bouwvakkersberoep te leren en werd de firma steeds bekender in de omgeving van Heist-op-den-Berg en omstreken als ‘de mannen van Van Noten‘ ! Na het pensioen van onze grootvader stapten ook wij, Johan en Chris, de twee zonen van Jul, mee in de firma. ‘Van Woensel Woningbouw’ was geboren. Ondertussen was het tijd voor Walter en enkele jaren later eveneens voor Jul om de fakkel volledig door te geven. Samen met 2 werknemers telde de firma op dat moment 4 leden. In augustus 2021 kreeg de firma nog een extra lid bij. Emiel Van Woensel, genoemd naar zijn grootvader en zoon van Johan, zorgde voor de overgang naar de vierde generatie. We doen ons werk ondertussen nog steeds met passie en gedrevenheid. Wat je graag doet, doe je goed!

Onder leiding van onze twee meewerkende bazen Johan en Chris, kunnen wij met ons team bergen verzetten. Wegens hun jarenlange ervaring in woning- en villabouw, doorgegeven door hun grootvader Emiel, weten ze van aanpakken. Daarnaast bestaat ons team uit 3 'top’-metsers om 'U' tegen te zeggen, al zeggen we het zelf! Samen werken wij als een geoliede machine, die elk bouwproject tot in de puntjes wil uitvoeren.

Woning op maat

Sinds het ontstaan van de firma zetten wij in op betrokken vakmansschap bij het realiseren van de meest uiteenlopende bouwprojecten voor diverse opdrachtgevers. Wij werken zowel voor particulieren als voor architecten en bouwen gevarieerd naar ieders wens. Met ons klein maar goed op elkaar ingespeelde team, bouwen bij momenteel zo’n 5 à 6 huizen op jaarbasis en dit in verschillende stijlen (traditioneel landelijk, modern landelijk, modern, …). Afhankelijk van het ‘type’ woning, kunnen wij u verschillende van onze realisaties tonen.

Ruwbouwwerken

Naast een erkend aannemersbedrijf vinden wij het als werkgevers enorm belangrijk om één team te vormen samen met onze werknemers. Het idee dat beide zaakvoerders nog mee op de werf staan, maakt het allemaal wat gemoedelijker. En dat is ook meteen de wijze waarop we met onze klanten willen omgaan. We zijn gespecialiseerd in funderings- en ruwbouwwerken en proberen ook zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste bouwtechnieken door ons jaarlijks bij te scholen.

Winddichte woning

Hoewel onze firma slechts de fundering en de ruwbouw van uw woning verzorgt, vragen vele klanten naar onze ervaring met en mening over andere bouwfirma’s zoals dakwerkers, voegers, bezetters, ramenplaatsers, ... Door onze hechte samenwerking en een duidelijk en productief onderling overleg met deze firma’s, is er steeds een goede opvolging gedurende uw ganse bouwproject.

Kwaliteit voorop

We zijn een zeer gedreven team en onze woningen zijn ons visitekaartje. Bij de opstart van een nieuw bouwproject, proberen we steeds een nuttige en veilige werfinrichting met de nodige professionele werftoestellen te voorzien en zorgen we voor de levering en het gebruik van kwalitatief sterke bouwmaterialen. Onze sterkte bestaat uit onze parate kennis, onze jarenlange ervaring en een polyvalent team dat uw droomwoning volgens uw wensen kan realiseren.